Vogel fotografie

Met de aanschaf van een 400mm in februari 2006 begon mijn interesse in de vogel fotografie. Deze lens is bijzonder licht en handzaam. Als er voldoende licht voorhanden is, is het een uitstekende lens met een uitzonderlijke scherpte.

Zoals gezegd begon ik met deze lens mijn vogel fotografie. Echter na verloop van tijd miste ik lengte. Vogels zijn nu eenmaal van nature schuw en vermijden de mensch. Dit gemis werd ingevuld met de aanschaf van een 500mm lens. En met toevoeging van een converter (1.4x) wordt de lengte 700mm. Daarmee werd de vergroting stevig opgeschroefd. De lens is voorzien van een zogenaamde 'image stabilizer': je eigen trilling wordt gestabiliseerd met als gevolg dat met een lagere sluitertijd toch nog scherpe foto resultaten mogelijk zijn.

Een belangrijk ingrediënt voor een geslaagde foto is echter niet alleen techniek, maar vooral ook toewijding en geduld en heel veel geluk.

Eén van mijn albums is speciaal gewijd aan de foto's van vogels. Voor elke vogelsoort is een apart album aangelegd. De albums staan op alfabetische volgorde.